x
آشپز

آشپز معمولا کار خود را به عنوان دستیار یا کارآموز شروع می کند. در این سطح زمان زیادی را باید در آشپزخانه بوده و معمولا وظیفه آماده کردن مواد اولیه مانند شست و شو، خردکردن مواد و … به عهده دارد. با کسب تجربه بیشتر، آشپز بخشی از آشپزخانه می شود. در مرحله بعدی دستیار سرآشپز شده و در غیاب او آشپزخانه را اداره می کند. در آخر نیز به عنوان سرآشپز، مسئول تهیه و به روز کردن منوها و نظارت بر تهیه غذاها خواهد بود.

دانش و مهارت مورد نیاز

علاقه شدید به غذا و آشپزی

توانایی تحمل فشار کاری زیاد

رعایت بالاترین استانداردهای بهداشت و پاکیزگی

توانایی انجام چند کار به صورت همزمان

سرعت عمل بالا – آشپز باید بتواند با دقت و کیفیت بالا، انواع غذاها را در کم ترین زمان ممکن برای مشتریان آماده کند.

خلاقیت در تهیه انواع غذاهای متفاوت و خوشمزه همراه با تزئینات ویژه

دقت و نظم زیاد

توانایی کار تیمی به خصوص در آشپزخانه های بزرگ

توانایی خوب در سازماندهی و مدیریت به خصوص برای سرآشپزها

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل

 

وظایف اصلی آشپز عبارتند از :

داشتن شناخت کافی و انتخاب مواد اولیه مناسب و تازه

تهیه و پخت انواع غذا مطابق با استانداردها

کشیدن غذا در ظروف مناسب همراه با تزئینات زیبا

نظارت بر کیفیت و میزان مواد اولیه

رعایت دستورالعمل های بهداشتی، ایمنی و سلامت

بسیاری از آشپزها در گذشته به صورت تجربی وارد این شغل شده اند. اما امروزه آشپزی یک حرفه تخصصی شده است. برای ورود به این شغل باید تخصص و دانش لازم را آموخت.

علاقه مندان می توانند پس از گذراندن سال اول متوسطه، وارد رشته کاردانش شده و در رشته آشپزی تحصیل کنند. در صورت تمایل به رفتن به دانشگاه، می توانند در دانشگاه علمی و کاربردی در رشته آشپزی تا مقطع کارشناسی و یا در دانشگاه های دیگر در رشته مدیریت هتلداری (که آشپزی زیرمجموعه آن است) ادامه تحصیل دهند.

افرادی که در رشته های دیگر تحصیل کرده اند و یا نمی خواهند به دانشگاه بروند، می توانند در آموزشگاه های زیرنظر سازمان فنی و حرفه ای دوره های مختلف آشپزی را دیده و مدرک معتبر دریافت کنند. مدرک سازمان فنی و حرفه ای ایران در سطح بین الملل اعتبار داشته و بسیاری از کشورها آن را قبول دارند.

در کنار موارد بالا که دانش آشپزی را به علاقه مندان منتقل می کند، کسب تجربه در موفقیت آشپز بسیار مهم و موثر است. با کار عملی و تجربه است که او مهارت لازم را در آشپزی کسب می کند. بنابراین اگر فردی در خلال دوره های آموزشی، بتواند در جایی کار عملی کرده و آشپزی کند، در موفقیت آینده او بسیار تاثیرگذار است.

برای پیشرفت در شغل آشپزی باید صبر زیادی داشته باشید زیرا این روند تقریبا بسیار کند است. گاهی آشپزهای تازه کار سال ها باید در آشپزخانه یک کار یکسان را انجام دهند. آشپز حرفه ای در نهایت می تواند سرآشپز شود. البته افرادی که سرمایه کافی دارند، وضعیتی متفاوت دارند. آنها برای خود رستوران، فست فود و یا مرکز تهیه غذا راه اندازی می کنند

Rate this post
وظایف آشپز – حقوق آشپز کافی شاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code